Dave's True Food Flavours Poeder

True Food Flavours zijn natuurlijke groentenpoeders om jouw maaltijden en gerechten meer smaak én kleur te geven. Gemaakt van 100% groente. Dus 100% puur. Wij drogen en vermalen: Wilde Spinazie, Sjalot, Gepofte Knoflook, Witte Champignon, Rode Biet en Knolselderij. Lekker he?

 

We wonnen niet voor niets de prijs voor ‘Lekkerste Product 2019’ tijdens de Amsterdam Food Pitch

 

Hoe gebruik je onze poeders?

Is je soep net te flauw? Niet meer met wat extra Sjalot. Frietjes worden nóg lekkerder met wat Knolselderij erover gestrooid. Een gezonde powershake maak je binnen een handomdraai met een schepje Wilde Spinazie. Écht kruidige kruidenboter maak je met Gepofte Knoflook. En je zult versteld staan van wat een beetje Witte Champignon met de smaak van jouw risotto doet. Trouwens, die gegrilde pompoen ziet er ineens wel heel chique uit afgetopt met wat Rode Biet.

 

 

Hoe maken wij onze poeders?

Tja, hoe precies, da’s het geheim van de chef. Maar simpel gezegd drogen, verpulveren en vermalen we groenten net zo lang tot er een fijn poeder met volle smaak overblijft. Het vocht verdampt, maar alle vitaminen, mineralen en andere goeie voedingsstoffen blijven bewaard. Hierdoor zijn onze groentenpoeders gezond én vol van smaak. Met slechts één theelepeltje poeder geef je jouw stoofpotje, pastasaus of powersmoothie heel wat extra pit.

 

Koken met poeder? Hè?

Als liefhebbers van goed eten snappen wij dat het idee van natuurlijke poeders in de keuken even wennen is. De meeste poedervormige smaakmakers die we kennen uit de supermarkt zitten immers bomvol kunstmatige aroma’s en E-nummers. Maar wist je dat gerenommeerde chefs van over de hele wereld al decennialang groenten drogen en vermalen? Het is dus eigenlijk niets nieuws wat we doen.

 

Koken met minder zout, maar meer smaak

Met onze groentenpoeders wordt zoutbewust koken makkelijk en lekker. Een lepeltje Gepofte Knoflook, Sjalot of Knolselderij geeft een gerecht namelijk minstens zoveel pit als een flinke snuf zout. Zo maak je de heerlijkste gezonde maaltijden zonder de kans op hart- en vaatziekten te vergroten. Groentepoeders werken ook nog eens verrassend goed als natuurlijke decoratie wanneer ze over mooi bord of gerecht worden gestrooid.

 

Dave's True Food Flavours Poeder wint Amsterdam Food Pitch 2020

True Food Flavours is het lekkerste product van 2019! Dave Hurkmans met zijn product True Food Flavours biedt volgens de jury een gat in de markt en heeft de prijs ‘Lekkerste product 2019’ dan ook hard verdiend. Deze poeders, gemaakt van 100% verse groenten en fruit, bieden een gezond en natuurlijk alternatief om basisproducten een bijzondere smaak en/of kleur te geven. “Het is een innovatief product waar je werkelijk alle kanten mee op kunt”, aldus de enthousiaste jury.