Knoflook, het witte goud voor in de keuken. Want zeg nou zelf, zonder deze teentjes zouden veel gerechten een stuk saaier en smakelozer zijn. Knoflook is niet alleen een van de bekendste smaakmakers, het eten ervan draagt ook nog eens bij aan gezonde hart- en bloedvaten. Voor ons Knoflook-poeder poffen we de knoflook eerst. Zo wordt de smaak wat milder en zoeter. Waarbij is het lekker? Tja, waarbij niet. Voeg onze Gepofte Knoflook toe aan je jus, saus, stoofpot, dip of olie voor een volle smaak. Of maak er een lekkere knoflookboter mee.
Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met Gepofte knoflookpoeder
Pasta met cherrytomaatjes
Vaak zijn de simpelste recepten met weinig ingrediënten het lekkerst. Niemand weet dat beter dan onze zuiderburen: gli italiani. Deze pasta penne met cherrytomaatjes bewijst dit maar weer. Dit gerecht is gemakkelijk, maar oh-zo vol van smaak dankzij de Gepofte Knoflookpoeder. De cherrytomaatjes maken dit ook nog eens een ontzettend voedzame, maar lichte maaltijd. Cherrytomaten zitten vol vitamine C, kalium en lycopeen en deze stofjes zijn belangrijk voor een gezond darm-, spier én zenuwstelsel. Een eenvoudig, maar gezond en smaakvol recept dus. Buon appetito.
Voor 4 personen
400 gr. pasta naar keuze, wij gebruikten tagliatelle
500 gr. Cherry tomaatjes, gehalveerd
5 gr. gepofte knoflook poeder
10 blaadjes verse basilicum
Scheutje olijf olie
Benodigdheden
grote pan met water
hapjes pan
BEREIDEN
Kook de pasta al dente, volgens de verpakking
Verhit in een hapjes pan de olijfolie
Voeg de cherrytomaatjes toe en laat de tomaatjes licht aanzweten en zacht worden eventueel met een deksel erop
Voeg vervolgens de gepofte knoflookpoeder toe. Roer alles goed door elkaar, laat even pruttelen.
Voeg de pasta toe aan het tomatenmengsel en maak op smaak met zout en peper
Schep de pasta in een diep bord, giet er nog een scheut olijfolie en de basilicum over de pasta
Garneer met pijnboompitjes, aceto balsamico crème en pecorino.
Tip: voeg voor extra smaak 2 gram sjalotten poeder worden toe