Rode biet recepten

 

De Rode Biet is een alleskunner. De uitgesproken aardse, maar zoetige smaak van dit knolgewas maakt menig gerecht uniek. En dan zijn bieten ook nog eens ware weerstand-bouwers. Ze zitten vol goede voedingsstoffen en antioxidanten die ziekteverwekkers tegengaan.

 

Al dit goede vind je terug in ons Rode Biet-poeder. Gebruik het voor een gezonde smoothie, of powershake. Of voeg een lepel toe aan deeg of risotto om deze een bijzondere smaak en prachtige dieprode kleur te geven. Onze Rode Biet doet het decoratief trouwens ook verrassend goed. Strooi wat over een bord of gerecht en steel de show bij ieder diner.

 

Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met Rode bietpoeder

PINK CUPCAKES

Cupcakes daar zijn we bijna allemaal wel gek op. We zien ze in meeste kleuren voorbij komen. Wil je cupcakes maken en die een natuurlijke kleur meegeven? Voeg dan wat rode biet poeder toe en laat je verrassen door mooie roze kleur!

Ook leuk voor traktatie op school, krijg je ze stiekem aan de bietjes.

Ingrediënten voor 12 stuks

60 gr. zachte boter

125 gr. suiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

120 ml. karnemelk

10 gr. rode bietpoeder

150 gr. bloem

1 theelepel baking soda (bakproducten)

1.5 theelepel witte wijnazijn

Ingrediënten voor de frosting

200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)

100 gram zachte boter

100 gram poedersuiker

Benodigdheden

12 (papieren) cup cake vormpjes

muffinvorm

spuitzak (met gekarteld spuitmondje)

 

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de boter met beide suikers licht en luchtig.

Voeg vervolgens het ei toe en mix goed

Meng de karnemelk met de rode bietpoeder. Meng de helft van de karnemelk door het beslag en roer door. Voeg de helft van de bloem toe en mix dit door het beslag.

Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor en mix tot een egaal beslag. Roer de baksoda door de azijn en meng dit door het beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes in de muffinvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat de muffins afkoelen

Klop voor de topping de roomkaas met de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Vul de spuitzak hiermee. Begin met spuiten aan de buitenkant van de muffin en draai al spuitend naar binnen zodat er een roosje ontstaat

 

Tip: houdt 1 theelepel rode bietpoeder achter en bestrooi hier de topping mee. Wil je een echt intense roze kleur voeg dan extra rode bietpoeder.

 

Eet smakelijk

RODE BIET LATTE

Wist je dat je van Bietenpoeder een lekkere, zoetige, warme drank kan maken? Deze rode biet latte maak je binnen een handomdraai zelf, is gezond en geeft energie. Een perfecte variant op de gouwe ouwe café latte, voor als je even geen échte koffie of cafeïne wilt. Hij mag daarom zeker niet ontbreken aan het rijtje met andere alternatieve opwekkende drankjes als de chai-, de matcha-, of de kurkuma-latte. Is dit de eerste keer dat je van een rode biet latte hoort?

Dan klinkt het misschien een beetje vreemd en niet aller-appetijtelijkst. Maar wacht maar tot je deze geproefd hebt.

 

Latte kruidenmix

(ingrediënten voor 5-6 lattes)

70 gr. rode bietpoeder

1 el. kaneelpoeder

2 el. kokossuiker

2 tl. gemberpoeder

2 mespuntjes zout

snufje chili poeder

Rode biet latte 1 stuk

1 el. latte kruidenmix

125ml. kokend water

125ml. warme (plantaardige) melk

BEREIDEN

Doe alle ingrediënten van de latte kruidenmix in een afsluitbare pot en schud goed door elkaar.

Bewaar droog en donker (ca. 6 maanden)

 

BEREIDEN LATTE

Doe 1 eetlepel latte kruidenmix in een beker

Voeg 125ml. kokend water toe en roer goed door elkaar

Voeg 125ml. warme melk toe

 

Tip: wil je je latte met schuim? Mix de warme melk en water in een blender en giet dit bij de latte kruidenmix.

 

Proost