De Rode Biet is een alleskunner. De uitgesproken aardse, maar zoetige smaak van dit knolgewas maakt menig gerecht uniek. En dan zijn bieten ook nog eens ware weerstand-bouwers. Ze zitten vol goede voedingsstoffen en antioxidanten die ziekteverwekkers tegengaan.
Al dit goede vind je terug in ons Rode Biet-poeder. Gebruik het voor een gezonde smoothie, of powershake. Of voeg een lepel toe aan deeg of risotto om deze een bijzondere smaak en prachtige dieprode kleur te geven. Onze Rode Biet doet het decoratief trouwens ook verrassend goed. Strooi wat over een bord of gerecht en steel de show bij ieder diner.
Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met Rode bietpoeder
PINK CUPCAKES
Cupcakes daar zijn we bijna allemaal wel gek op. We zien ze in meeste kleuren voorbij komen. Wil je cupcakes maken en die een natuurlijke kleur meegeven? Voeg dan wat rode biet poeder toe en laat je verrassen door mooie roze kleur!
Ook leuk voor traktatie op school, krijg je ze stiekem aan de bietjes.
Ingrediënten voor 12 stuks
60 gr. zachte boter
125 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
120 ml. karnemelk
10 gr. rode bietpoeder
150 gr. bloem
1 theelepel baking soda (bakproducten)
1.5 theelepel witte wijnazijn
Ingrediënten voor de frosting
200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
100 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
Benodigdheden
12 (papieren) cup cake vormpjes
muffinvorm
spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de boter met beide suikers licht en luchtig.
Voeg vervolgens het ei toe en mix goed
Meng de karnemelk met de rode bietpoeder. Meng de helft van de karnemelk door het beslag en roer door. Voeg de helft van de bloem toe en mix dit door het beslag.
Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor en mix tot een egaal beslag. Roer de baksoda door de azijn en meng dit door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes in de muffinvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat de muffins afkoelen
Klop voor de topping de roomkaas met de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Vul de spuitzak hiermee. Begin met spuiten aan de buitenkant van de muffin en draai al spuitend naar binnen zodat er een roosje ontstaat
Tip: houdt 1 theelepel rode bietpoeder achter en bestrooi hier de topping mee. Wil je een echt intense roze kleur voeg dan extra rode bietpoeder.
Eet smakelijk
RODE BIET LATTE
Wist je dat je van Bietenpoeder een lekkere, zoetige, warme drank kan maken? Deze rode biet latte maak je binnen een handomdraai zelf, is gezond en geeft energie. Een perfecte variant op de gouwe ouwe café latte, voor als je even geen échte koffie of cafeïne wilt. Hij mag daarom zeker niet ontbreken aan het rijtje met andere alternatieve opwekkende drankjes als de chai-, de matcha-, of de kurkuma-latte. Is dit de eerste keer dat je van een rode biet latte hoort?
Dan klinkt het misschien een beetje vreemd en niet aller-appetijtelijkst. Maar wacht maar tot je deze geproefd hebt.
Latte kruidenmix
(ingrediënten voor 5-6 lattes)
70 gr. rode bietpoeder
1 el. kaneelpoeder
2 el. kokossuiker
2 tl. gemberpoeder
2 mespuntjes zout
snufje chili poeder
Rode biet latte 1 stuk
1 el. latte kruidenmix
125ml. kokend water
125ml. warme (plantaardige) melk
BEREIDEN
Doe alle ingrediënten van de latte kruidenmix in een afsluitbare pot en schud goed door elkaar.
Bewaar droog en donker (ca. 6 maanden)
BEREIDEN LATTE
Doe 1 eetlepel latte kruidenmix in een beker
Voeg 125ml. kokend water toe en roer goed door elkaar
Voeg 125ml. warme melk toe
Tip: wil je je latte met schuim? Mix de warme melk en water in een blender en giet dit bij de latte kruidenmix.