Wilde spinazie heeft van nature niet alleen een volle smaak, het zit ook nog eens boordevol belangrijke mineralen als ijzer, calcium en magnesium. Niet zo gek dus dat spierbundel Popeye snel een blikje van dit groene goud naar binnen slokte als hij zijn armspieren voelde verslappen.
Wist je dat in één potje van onze Wilde Spinazie bijna één kilo spinazie gaat? En verder niets. Voeg een lepel toe aan je risotto, powersmoothie of deeg. Of strooi wat van het diepgroene poeder over een gerecht of bord om het nóg mooier te maken.
Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met Wilde spinaziepoeder.
SPINAZIE RISOTTO
Voor 2 personen
180 gr. risotto rijst
10 gr. wilde spinazie poeder
60 gr. boter
600 ml. groentebouillon
Zout en peper
Benodigdheden
steelpan
grote lepel
BEREIDEN
Smelt de boter in de pan
Voeg de risottorijst toe en smoor deze kort.
Schenk de helft van de groentebouillon erbij en kook de risotto langzaam gaar.
Voeg als de risotto beetgaar en nog licht vochtig is, de wilde spinazie poeder toe en roer goed door. Voeg tijdens het garen de rest van de bouillon in kleine delen toe zodat de risotto niet droog wordt. Blijf goed doorroeren
Check: risotto moet licht vloeibaar zijn, zo nodig een beetje vocht toevoegen.
Voeg zout & peper toe naar smaak
Schep de risotto in een diep bord
Garneer met Parmezaanse kaas, gras groene olijfolie uit Sicilië en pijnboompitjes
Tip: voeg voor een intensere smaak een mespuntje gepofte knoflookpoeder en/of sjalotpoeder toe
Eet smakelijk
SPINAZIE SMOOTHIE
Voor 1 smoothie
200ml. (plantaardige) melk
1 kiwi, geschild en in stukjes
4 dadels (ontpit)
½ tl. wilde spinaziepoeder
Benodigdheden
blender
BEREIDEN
Doe alle ingrediënten in de blender
Pureer alles tot een gladde massa
Schenk in een tumbler
Garneer met muntblaadjes