Witte Champignon

Sinds mensenheugenis gaat men de bossen in om champignons te plukken en ermee te koken. Wist je dat de eerste gedocumenteerde champignonteelt al plaatsvond in 1651? In de buurt van de culinaire hoofdstad Parijs, hoe kan het ook anders. Deze stevige, eetbare schimmels geven gerechten een romige en nootachtige smaak.
En laat deze smaak nou perfect gevangen zitten in ons Witte Champingon-poeder. Gemaakt van alleen maar champignons. Gebruik het voor je champignonsoep, of voeg wat toe aan een stoofpot, jus of saus. Oh, en een schepje door je risotto geeft deze een mooie volle smaak.
Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met Witte champignonpoeder
Witte champignon risotto
Voor 4 personen
180 gr. Risotto rijst
10 gr. Witte champignon poeder
60 gr. Boter
600 ml. groentebouillon
Zout en peper
Benodigdheden
steelpan
grote lepel
BEREIDEN
Smelt de boter in de pan
Voeg de risottorijst toe en smoor deze kort.
Voeg de helft van de groentebouillon toe en kook de risotto langzaam gaar. Voeg tijdens het garen de rest van de bouillon in kleine delen toe. Als de risotto beetgaar en nog licht vochtig is, voeg dan de Witte champignonpoeder toe en roer goed door
Check: de risotto moet licht vloeibaar zijn, zo nodig een beetje vocht toevoegen.
Voeg zout & peper toe naar smaak
Schep de risotto in een diep bord
Garneer met gegrilde groene asperges, Parmezaanse kaas, extra vierge olijfolie en pijnboompitjes
Tip: voeg voor extra smaak een mespuntje sjalotten poeder toe