In de winkel loop je knolselderij met zijn ruige schil en vale kleur waarschijnlijk liever voorbij. Maar het mag dan misschien niet moeders mooiste zijn, onder de groentes is deze grote knol wel een van de smaakvolste én veelzijdigste.
Gelukkig vind je in ons Knolselderij-poeder z’n looks niet terug. Voeg wat Knolselderij toe aan je puree en het water loopt je in de mond, of roer wat door de Franse botersaus beurre blanc om deze nog hemelser te maken. Ons geheim om gasten te imponeren: strooi wat Knolselderij over frietjes.
Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met knolselderijpoeder.
KNOLSELDERIJ FRITES
Met dit recept zet je de lekkerste huisgemaakte patatjes op tafel. Want niks lekkerder dan patat op zijn tijd. Op vrijdagavond, na een lange werkweek. Op zaterdag na de voetbalwedstrijd. Of gewoon op ieder ander moment dat je er zin in hebt. Frietjes smaken nóg beter als je ze zelf maakt. Net als eigenlijk al het eten waar je noeste arbeid en liefde in stopt. Het Knolselderijpoeder geeft deze ambachtelijke frietjes een extra volle smaak- en geur.
Voor 4 personen
900 gr. voorgebakken friet
10 gr. knolselderij poeder
zout
benodigdheden
frituur of airfryer
mengkom
BEREIDEN
Bereid de friet volgens de aanwijzing op de verpakking
Bestrooi de klaargemaakte friet met zout naar smaak
Strooi de knolselderij poeder over de friet en schep het geheel goed om
Serveer de friet met je favoriete sausje
Tip: lekker bij biefstuk met sjalottenjus of mayonaise met witte champignonpoeder
Eet smakelijk