Een aangefruit sjalotje is voor ieder gerecht een goed begin. En een goed begin is, ja, het halve werk. Geen wonder dat je dit fijne uitje in iedere keuken vindt. Of je nou een Hollandse soep, Franse saus, Britse stoofpot of Indiase curry maakt.
In ons Sjalot-poeder gaan enkel sjalotjes en niets anders. Vandaar de volle en pure smaak. Gebruik het in plaats van een verse sjalot en bespaar jezelf snijtranen, of voeg wat poeder toe aan een sjalotje in de pan voor een smaaksensatie. Ook lekker: roer een lepeltje Sjalot door een jus, dip, of olie. Of strooi een beetje over gekookte of gewokte groenten.
Scrol naar beneden voor lekkere en verrassende recepten met sjalotpoeder.
GROOTMOEDERS BIEFSTUK MET SJALOTTENJUS
Een gerecht dat nooit uit de boekjes zal verdwijnen is de good old biefstuk. Hoe maak je de lekkerste biefstuk met jus? Net zo mals en smaakvol als die van grootmoeders? Welnu, wij helpen je maar al te graag. Met dit recept schotel je jouw gasten nooit een flauw diner voor, maar een malse biefstuk in een volle jus waarvan het water je in de mond loopt. Het geheime ingrediënt? DSjalotpoeder. Gemaakt van enkel en alleen sjalotjes.
Voor 4 personen
4 biefstukjes (ca. 150gr. per persoon)
100 gr. Roomboter
1 dl water
10 gram sjalot poeder
Zout & peper
Paprika poeder
Benodigdheden
koekenpan
vleestang
garde
aluminiumfolie
BEREIDEN
Verhit de boter in een koekenpan tot deze is uit gebruist
Bestrooi de biefstuk met paprikapoeder, zout en peper naar smaak
Bak de biefstukken aan beide kanten in ca. 3-4 minuten bruin
Haal de biefstuk uit de pan en laat deze 2 minuten rusten onder aluminium folie
Giet het water in de pan bij de boter en voeg de sjalotpoeder toe
Roer alles goed door elkaar met een garde tot de jus dikker wordt
Leg de biefstuk op een bord en schenk de jus over de biefstuk
Voor extra smaak kan eventueel een mespuntje gepofte knoflook worden toegevoegd
Tip, serveer met frites met knolselderijpoeder of met aardappel-knolselderij puree. Extra smaak? Voeg een mespuntje gepofte knoflookpoeder toe.